Skip to content
Τέρμα Aγ. Σοφίας (2ο, 5ο & 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας), Τ.Κ. 262 23 2610311800(801) dpiekpatras@sch.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, παρουσίαση από το τμήμα ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

23 Οκτωβρίου 2019

Το ΔΙΕΚ συμμετείχε σε Ημερίδα του Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πατρών που στόχο είχε να ενημερώσει για τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τους επίδοξους νέους επιχειρηματίες να πετύχουν ευκολότερα στο εγχείρημά τους.

Οι μέντορες, οι οποίοι προέρχονταν από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο, μετέδωσαν τις δικές τους εμπειρίες, τεχνικές, και απόψεις σχετικά με τους τρόπους δημιουργίας, ανάπτυξης, προώθησης και χρηματοδότησης μιας επιχείρησης. Πώς  μπορούμε  να μεταπηδήσουμε  από το στάδιο της σκέψης στο στάδιο της υλοποίησης. Έδειξαν πως όταν κάποιος πραγματικά θέλει κάτι, μπορεί να το πραγματοποιήσει, όσα εμπόδια κι αν φαίνεται πως υπάρχουν.

Οι ομιλητές μετέφεραν αισιόδοξη σκέψη. Μας προέτρεψαν να προσπεράσουμε για λίγο την τετράγωνη λογική και να σκεφτούμε πρωτότυπα. Όταν υπάρχει διάθεση και ιδέες ακόμα και σήμερα μπορείς να δημιουργήσεις πράγματα. Η σωστή ομάδα, με τα σωστά άτομα στις σωστές θέσεις μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία, η οποία δεν περιορίζεται και δεν μετριάζεται λόγω κοινωνικών, οικονομικών, ηλικιακών ή άλλων προβλημάτων.

Ιγνάτιος Φωτίου – TOBEA

Ο Ιγνάτιος Φωτίου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ΑΜΕΑ ατόμων για πρόσβαση σε έναν απλό για όλους τους άλλους τρόπο διασκέδασης, την θάλασσα και το κολύμπι, δημιούργησε το SeaTrac. Συνδύασε επιχειρηματικότητα και κοινωνικό πρόσωπο, τονίζοντας την αλλαγή του τρόπου σκέψης των ανθρώπων και την απαίτησή τους οι εταιρείες να προσφέρουν στον τόπο που δραστηριοποιούνται.

Νάσος Κοσκινάς – POS4work

Ο Νάσος Κοσκινάς ξεκίνησε μια επιχειρηματική ιδέα η οποία δεν ευδοκίμησε στην αρχή αλλά με όπλα την ευελιξία και την ανοιχτή σκέψη του ίδιου και της ομάδας του, προσαρμόστηκε στις ανάγκες του χώρου και αξιοποίησε τα δυνατά του σημεία με αποτέλεσμα να έχει έναν επιτυχημένο χώρο σήμερα και να βοηθά και άλλους νέους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν.

Γιώργος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

Με μια φράση του Αϊνστάιν, ο κ. Παναγιωτόπουλος ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα όσα είπαν οι προηγούμενοι ομιλητές. Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού. Ακόμα μια φορά, η καινοτόμα σκέψη και η φαντασία φαίνεται είναι τα μέσα που οδηγούν στην επιτυχία.

Αθανάσιος Τσακαλίδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο καλύτερος επίλογος σε μια υπέροχη ημερίδα. Ο κ. Τσακαλίδης, με το άμεσο και πληθωρικό πνεύμα του, μίλησε για όλα τα εφόδια που πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει. Τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν και οι θυσίες είναι απαραίτητες για να καταφέρεις να φτάσεις εκεί που θες. Μας έδειξε πως όταν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Όλα τα μπορούμε. Μέσα σε 10 λεπτά κατάφερε να συνοψίσει την ιστορία της πληροφορικής και παράλληλα να δώσει μαθήματα ζωής, χρήσιμα όσο και οι δεξιότητες και ικανότητες, ίσως και περισσότερο. Χαρισματικός!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Θεοδωρακόπουλο Λεωνίδα
Αρμόδιος Ανάπτυξης Νέων Υπηρεσιών, Συμβουλευτικής Καθοδήγησης Φοιτητών, Εκδηλώσεων Γραφείου Διασύνδεσης που «άνοιξε» τις πόρτες του  Πανεπιστημίου Πατρών στους σπουδαστές της πόλης.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Νικόλαο Κατσώνη, Διευθυντή του ΔΙΕΚ Πάτρας, τον κ. Γιώργο Γιωτόπουλο υποδιευθυντή του ΔΙΕΚ Πάτρας και την κ. Σταματίνα Βλάχου, καθηγήτρια του ΔΙΕΚ Πάτρας, που μας συνόδεψαν σε αυτό το υπέροχο ταξίδι γνώσης, αναζήτησης και διδακτικής εμπειρίας.

Presentation

Avatar photo

Vocational (Experimental) Training in many specialties that modern societies need for a sustainable development. Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας.

Back To Top