Skip to content
Τέρμα Aγ. Σοφίας (2ο, 5ο & 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας), Τ.Κ. 262 23 2610311800(801) gsaekpat@sch.gr

“Γραφιστική Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων” Β΄ εξαμήνου. Πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο “Τυπογραφείο Παναγιωτόπουλος” (Β.Ι.Π.Ε. Πατρών)

Το τμήμα «Γραφιστικής Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων» Β΄ εξαμήνου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις 03/04/2019 στο “Τυπογραφείο Παναγιωτόπουλος” στη Β.Ι.Π.Ε. Πατρών.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, σε πραγματικό χρόνο, όλη τη διαδικασία της παραγωγής μιας αφίσας από τη δημιουργία της ψηφιακής μακέτας, τη μεταφορά της στις εκτυπωτικές πλάκες της τετραχρωμίας, την εκτύπωσή της με τη μέθοδο της όφσετ. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του τυπογραφείου που περιλαμβάνει πληθώρα μηχανημάτων περατώσεων, όπως διπλωτικές και βιβλιοδετικές μηχανές αλλά και μηχανές για καλλιτεχνικές εκτυπώσεις τυπογραφίας και παραδοσιακής λιθογραφίας. Οι καταρτιζόμενοι/ες συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτεί το επάγγελμα και τις στάσεις που χρειάζεται να έχουν ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικοί και ευπροσάρμοστοι σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει –τεχνολογικά και οικονομικά.

Ευχαριστούμε θερμά τους αδελφούς κ. Παναγιώτη, κ. Αριστοτέλη και κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για τη φιλοξενία τους, την προθυμία τους να μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου τους, να απαντήσουν στις απορίες μας και να δεχθούν την πρότασή μας για την οργάνωση ενός ημερήσιου εργαστηρίου (workshop) στοιχειοθεσίας και εκτύπωσης στον χώρο τους.

Οι εκπαιδευόμενοι/ες και οι εκπαιδεύτριες κ. Απέργη Όλγα  και κ. Ασημακοπούλου Ελένη προσδοκούμε σε μία περαιτέρω συνεργασία με το βραβευμένο και πρωτοπόρο «Τυπογραφείο Παναγιωτόπουλος» που διακρίνεται για τη συμμετοχή του σε καινοτόμα έργα και το προσηνές και δοτικό ανθρώπινο δυναμικό του.

Avatar photo

Vocational (Experimental) Training in many specialties that modern societies need for a sustainable development. Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας.

Back To Top