Skip to content
Τέρμα Aγ. Σοφίας (2ο, 5ο & 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας), Τ.Κ. 262 23 2610311800(801) gsaekpat@sch.gr

Φύλακας Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων: Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης για την βιώσιμη διαχείριση του Νερού (Σπίτι του Νερού)

Στις 22 & 29 Ιανουαρίου 2019 τα τμήματα Α1 & Α2 της ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του  ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ πραγματοποίησαν συνοδεία του εκπαιδευτή κ. Καραχάλιου Ηλία στα πλαίσια του μαθήματος της περιβαλλοντικής αγωγής & οικολογίας, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σπίτι του νερού, που βρίσκεται στον χώρο του Κάστρου της Πάτρας. Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν από τον κο Κωσταντακόπουλο για τον τρόπο υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής της πόλης, για τις κατασκευές που βρίσκονται πέριξ αυτής κατασκευασμένες από τους ρωμαϊκούς χρόνους, αλλά κυρίως για την χρησιμότητα της βιώσιμης διαχείρισης του νερού.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την δυνατότητα να ρωτήσουν και να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο για θέματα σχετικά με το νερό / την πόλη, αλλά επίσης και για την κατασκευή του χώρου, την λειτουργία και φύλαξή του. Στην συνέχεια παρακολούθησαν πρωτότυπο οπτικό-ακουστικό υλικό και συμμετείχαν και σε δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Κο Κωσταντακόπουλο Κωνσταντίνο για την θερμή υποδοχή και την ιδιαίτερη ξενάγηση στο χώρο.

https://www.facebook.com/water.house.patras/

https://www.facebook.com/ilias.karachalios

 

Avatar photo

Vocational (Experimental) Training in many specialties that modern societies need for a sustainable development. Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας.

Back To Top