Skip to content
Τέρμα Aγ. Σοφίας (2ο, 5ο & 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας), Τ.Κ. 262 23 2610311800(801) gsaekpat@sch.gr

Τμήμα Δ2 Βοηθός Εργοθεραπέιας – εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μέριμνα Πατρών

ΔΠΙΕΚ Πάτρας, 09-06-22 Βοηθός Εργοθεραπείας τμήμα Δ2 εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μέριμνα Πατρών, εκπαιδευτές Κυριαζής Νικόλαος και Φωτιάδου Σοφία
Στις 09/06/22, είχαμε την τιμή και την χαρά να επισκεφθούμε το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του τμήματος Δ2 Βοηθός Εργοθεραπείας υπό την αιγίδα του Δημόσιου Πειραματικού ΙΕΚ Πάτρας.
Η Μέριμνα Πατρών έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και ιστορία καθώς προσφέρει τις υπηρεσίες της από το 1969.
Οι εκπαιδευόμενοι του ΔΠΙΕΚ Πάτρας ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πλαίσιο λειτουργίας και τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής των ωφελούμενων ατόμων που φροντίζει η Μέριμνα. Ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες, ασφαλείς και ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις της Μέριμνας. Υπάρχουν ξενώνες διαμονής για τους ωφελούμενους. Υπάρχουν δυο εξοπλισμένες αίθουσες γυμναστικής και ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ. Οι ωφελούμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε πρόγραμμα γυμναστικών δραστηριοτήτων με σκοπό να προάγουν την ανάπτυξη και βελτίωση φυσικών και κινητικών δεξιοτήτων τους. Υπάρχει αίθουσα μουσικοκινητικής αγωγής με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά που συμμετέχουν. Υπάρχουν εργαστήρια κατασκευών, διακοσμητικής βιβλιοδεσίας, αγγειοπλαστικής, κηπουρικής, γενικής χειροτεχνίας, παρασκευής σαπουνιού, όπου δίνεται η δυνατότητα στους ωφελούμενους για διασκέδαση, δημιουργική απασχόληση, αντιληπτική, γνωστική και κιναισθητική βελτίωση μέσω εργοθεραπευτικών δράσεων. Υπάρχει εργαστήριο Πληροφορικής όπου εκτός από ψυχαγωγία, παρέχεται κατάλληλη αγωγή και εκμάθηση, ώστε να προαχθεί ομαλά η διαδικασία κοινωνικής ένταξης των εκπαιδευομένων στην καθημερινή ζωή.
Οι εκπαιδευόμενοι του ΔΠΙΕΚ Πάτρας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το πολύ ευγενικό, άρτια καταρτισμένο και εξαιρετικά έμπειρο προσωπικό που απαρτίζει την διεπιστημονική ομάδα της Μέριμνας, έχοντας θετική αλληλεπίδραση. Άκουσαν, εξέφρασαν τις απορίες και τις απόψεις τους, προβληματίστηκαν, έμαθαν, και έφυγαν από τις εγκαταστάσεις της Μέριμνας Πατρών λίγο σοφότεροι, σαφώς πιο ώριμοι στο εκπαιδευτικό ταξίδι που ολοκληρώνεται γι’ αυτούς. Αυτό άλλωστε είναι το νόημα κάθε σύγχρονης εκπαίδευσης που στοχεύει όχι απλά σε ικανούς επαγγελματίες αλλά και σε ολοκληρωμένα ενεργά μέλη ενός υγιούς κοινωνικού συνόλου.
Ως εκπαιδευτές του ΔΠΙΕΚ Πάτρας, κ. Κυριαζής Νικόλαος (ψυχολόγος) και κ. Φωτιάδου Σοφία (ψυχολόγος), συνοδεύοντας το τμήμα Βοηθός Εργοθεραπείας στη Μέριμνα Πατρών διευρύναμε τους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς μας ορίζοντες. Ολοκληρώνουμε την εμπειρία μας ως εκπαιδευτές στο φετινό τμήμα, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργάνωση και τις δυνατότητες που προσφέρει το ΔΠΙΕΚ Πάτρας.
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και άτομα που στέκονται
Avatar photo

Vocational (Experimental) Training in many specialties that modern societies need for a sustainable development. Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας.

Back To Top