Skip to content
Τέρμα Aγ. Σοφίας (2ο, 5ο & 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας), Τ.Κ. 262 23 2610311800(801) gsaekpat@sch.gr

Εκπαιδευτική επίσκεψη ειδικοτήτων :”ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” & “ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ”

Στις 24/05/2022 και στις 27/05/2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο της παλαιότερη οινοποιίας στην Ελλάδα, στην ACHAIA CLAUSS. Συμμετείχαν οι καταρτιζόμενοι του Β’ και Δ’ εξαμήνου αντίστοιχα, της Ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με τον εκπαιδευτή κ. Γιάγκο Ιγγλέση. Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Αchaia Clauss και ειδικότερα στον εκθεσιακό χώρο του Βαρελάδικου όπου αναλύθηκε ο τρόπος παρασκευής των βαρελιών που φυλάσσονται στο Αυτοκρατορικό Κελάρι και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Αυτοκρατορικό Κελάρι, το χώρο φύλαξης των βαρελιών του περίφημου κρασιού της Μαυροδάφνης, όπου κάθε βαρέλι είναι αφιερωμένο σε κάποιο σημαντικό πρόσωπο της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Επίσης, έγινε ανάλυση για τους σύγχρονους τρόπους προώθησης των κρασιών της επιχείρησης και κυρίως για το σημαντικό ρόλο του digital marketing. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν από την κ. Λιάνα Καββεζού και η ανάλυση του σύγχρονου marketing από τον κ. Μάκη Βονιτσάνο, τους οποίους και ευχαριστήσαμε θερμά. Στην επίσκεψη στις 24/05/2022 συμμετείχε και ο συνάδελφος κ. Γεωργογιάννης στα πλαίσια του μαθήματός του.

Στις 26/05/2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο τουριστικό πρακτορείο ΄FERRY & YACHTING SERVICES  με παρουσία 14 ετών στον επαγγελματικό χώρο, από τους καταρτιζόμενους της Ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. O ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου κ. Τάσος Χρυσανθόπουλος ανέλυσε τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει το τουριστικό γραφείο – πρακτορείο και δη στη σύγχρονη εποχή με τη χρήση του διαδικτύου και των κατάλληλων εργαλείων, πλατφορμών και ιστοσελίδων. Ανέφερε επίσης όλα τα θετικά και αρνητικά του επαγγέλματος, δίνοντας μια σφαιρική εικόνα για το χώρο και προέτρεψε τους καταρτιζόμενους να ακολουθήσουν το επάγγελμα και τα όνειρά τους με συνέπεια, αγάπη, προσήλωση στο επάγγελμα και κυρίως με ευγένεια. Με το τέλος της επίσκεψης έγινε αναφορά στα πλαίσια πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων και τον ευχαριστήσαμε θερμά για την αναλυτική παρουσίαση και προοπτική του επαγγέλματος που ανέπτυξε στους καταρτιζόμενους.

Συνημμένα φωτογραφίες από τις επισκέψεις στην Achaia Clauss.

Avatar photo

Vocational (Experimental) Training in many specialties that modern societies need for a sustainable development. Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας.

Back To Top