Εκπαιδευτικές επισκέψεις του τμήματος «Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων ? Marketing (Β2)»

Στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», πραγματοποιήθηκε σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου κατάρτισης.

Στις 10/03/2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας απεντομώσεων AXΙVEN. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσκεψης, συζητήθηκαν με τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτές και τους εκπροσώπους της επιχείρησης ζητήματα που σχετίζονται με οργάνωση της επιχείρησης, την τμηματοποίηση της, τα χαρακτηριστικά των μεικτών προϊόντων-υπηρεσιών καθώς και τις ιδιαιτερότητες στην προώθησή τους.

Στις 24/03/2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ασφαλιστικών υπηρεσιών, στην τιμολόγηση των ασφαλιστικών πακέτων και στους τρόπους προώθησης των πωλήσεων.

Στις 07/04/2017 οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές του τμήματος επισκέφθηκαν την 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας ? Patras IQ. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ συζητήθηκε ο ρόλος της τεχνολογίας στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στην ανανέωση του κύκλου ζωής των ήδη υπαρχόντων.

Στις 28/04/2017 οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές του τμήματος επισκέφθηκαν το Βιβλιοπωλείο- Πολυχώρο «Πολύεδρο». Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι σπουδαστές τη διάρθρωση και τη λειτουργία μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Έμφαση δόθηκε και στη λειτουργία των δημοσίων σχέσεων.

Στις 12/05/2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στη μη κυβερνητική οργάνωση PRAXIS. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις λειτουργίες ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Στις 19/05/2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη έκθεση φωτογραφίας. Με αφορμή την εν λόγω επίσκεψη, συζητήθηκε με τους σπουδαστές ο ρόλος της φωτογραφίας στην ετικέτα και στη συσκευασία του προϊόντος.

Στις 25/05/2017 οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές του τμήματος επισκέφθηκαν την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού- ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης συζητήθηκε ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στο σύγχρονο περιβάλλον, οι ιδιαιτερότητες των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον κοινωνικό τομέα της οικονομίας, καθώς και οι ιδιαιτερότητες του Marketing σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στις 02/06/2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρία NΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στη σχεδίαση συναρμολόγηση και εμπορία ποδηλάτων (IDEAL BIKES). Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την οργανωτική διάρθρωση μιας μεγάλης εξαγωγικής επιχείρησης, να επισκεφθούν το χώρο παραγωγής αλλά και να συζητήσουν με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης κο. Ζερβό.

Την ευθύνη διεξαγωγής του μαθήματος και των εκπαιδευτικών επισκέψεων είχαν οι εκπαιδευτές:

κ. Ζησιμόπουλος Γιάννης

κ. Μάλλιου Κατερίνα

5_ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ 4_ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ 3_ΠΟΛΥΕΔΡΟ 2_ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ 1_AXIVEN

Δημοσιεύτηκε: 14/06/2017